GESCHIEDENIS VAN DE FILM

GEBOORTE VAN DE FILM

De film is in 2008 geboren uit twee ideeën: Allereerst de situatie van moeten wonen in een verzorgingshuis. De aandacht die je ontvangt is grotendeels professionele aandacht. De bewoners in het huis heb je niet zelf uitgekozen, en je moet dus een beetje geluk hebben om je eigen plek te vinden. Het tweede idee is hoe we naar elkaar kijken. Zeker als het niet gemakkelijk meer is om contacten te leggen, heb je snel vooroordelen naar anderen toe. Dat kan de gedachte voeden dat het in deze nieuwe omgeving nooit zal lukken om vrienden te maken.

ONTWIKKELING VAN HET FILMPROJECT

De film is ontstaan uit een hechte samenwerking tussen drie parners: Scriptchrijver Bernard Bussemaker, speelfilmregisseur Tess Löwenhardt en producent Nachtzon Media. Dankzij medewerking van ouderenorganisaties en ouderenfondsen kon het geld voor een professionele productie bijeen gebracht worden. Er was veel herkenning voor de thematiek, en het enthousiasme over de speelfilm bleef groeien. Des te meer omdat bewoners van  verzorgingshuizen door middel van deze film en bijbehorende handleiding in gesprek kunnen gaan over hun gevoelens. Van hieruit kan gezocht worden naar verbetering.

DE PRODUCTIE

In juli 2011 werden de castings gehouden en werd de technische crew samengesteld. Voor de opnames werd gekozen voor De Koperhorst in Amersfoort. Een van de bewoners stelde haar kamer beschikbaar en in september 2011 konden de opnames voor de film gemaakt worden. Twee weken lang was De Koperhorst het decor van de speelfilm. Na de opnames volgde de montage en werd de film van muziek voorzien.
De vormgeving en de PR werden opgezet, de handleiding werd geschreven en bein 2012 rolden de dvd’s van de persen.

In januari 2012 werd het tijd voor de feestelijke première!


Laatste Nieuws

  • ‘Thuiskomen’ op TV!‘Thuiskomen’ op TV!

    Op zondag 23 september wordt de film Thuiskomen uitgezonden op tv. De film is om 23:00 te zien in de zendtijd van het programma… »
  • Succesvolle premièreSuccesvolle première

    Vrijdag 27 januari beleefde de film Thuiskomen haar feestelijke première. Na maanden werken zagen alle betrokkenen het… »

Contact

NACHTZON MEDIA BV
KONINGSSTRAAT 96
1211 NR HILVERSUM, NETHERLANDS

Bestel de dvd / Order the dvd

Bestel nu! / Order now!
€ 19,50 (excl. BTW + portokosten, VAT + postage)

© 2021 Nachtzon Media RSS Inloggen